Open menu Open menu

Kierrätys on helppoa, kun siitä ei kerro monimutkaisesti

EU-tason kierrätystavoitteista johtuva jätelainsäädännön uudistus muuttaa Suomen kiertotalous- ja jätealaa. Matka muutokseen ei tapahdu hetkessä – ei edes muutamassa vuodessa.

Satakunnassa Porin, Ulvilan, Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan, Merikarvian, Pomarkun ja Siikaisten kunnalliset jätehuollot yhdistyivät yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka toiminta on tehokkaampaa, taloudellisempaa ja kaikin puolin järkevämpää kuin useiden pienten toimijoiden synergiaton säätäminen samalla alueella. Mahtavaa, mutta edessä oli vielä suurempi haaste – miten viestiä tästä kaikesta itse asiakkaille, eli edellä mainittujen kuntien 120 000 asukkaalle?

Aluksi kaikki mahdolliset kipupisteet ja vahvuudet kartoitettiin yhdessä asiakkaan kanssa. Monimutkaiselta tuntunut kokonaisuus löysi pikkuhiljaa punaisen lankansa ja uusi kunnallinen jätehuolto ristittiin hyvin kuvaavasti Keräämöksi.

Sinä lajittelet, me keräämme

Selkeää ja informatiivista viestintää alleviivattiin uuden nimen lisäksi myös uudella sloganilla – sinä lajittelet, me keräämme. Myös toiminnan missio kirkastui – ajatus kaiken taustalla on, ettei enää kerätä jätteitä, vaan raaka-aineita. Tätä ilosanomaa levitetään asiakkaille kotitalouksiin jaettavilla lehdillä, sekä Keräämön verkkosivuilla. Kaikki edellä mainittu kruunattiin uudella raikkaasti erottuvalla yritysilmeellä ja logolla. Kyllä nyt kelpaa ajatella ekologisesti!

kuva-1
kuva-2
kuva-3
kuva-4

Keräämön raikas ja moderni brändi eroaa totutusta jätealan hillitystä ilmeestä. Brändi on suunniteltu hyvin kokonaisuus ja viestintäkanavat huomioiden, mikä helpottaa arkisten materiaalien tuotantoa.

Paula Kangasniemi
Viestintäsuunnittelija, Keräämö Oy
kuva-1
kuva-2
kuva-3
kuva-4
kuva-5
kuva-6

Vieraile Keräämön sivuilla:

Projektissa mukana

Jussi

Pohjola

All-seeing COO

linkedin

Juho

Saine

UI/UX AD

linkedin

Henrik

Wetterstrand

Award-winning Copywriter

Marika

Mykrä

Senior developer

Seuraavaksi

Pågenfluencerit

Lisämakua leipämainontaan - se on juurikin näin!