Open menu Open menu

Mitä oikeastaan on muovi?

Kumpi maistuu paremmalta – jäätelö vai muovipussi?

#RedefinePlastic

EU:n uuden kertakäyttömuovin kieltävän direktiivin oli tarkoitus astua voimaan kesällä 2021. Tarkoitusperä oli jalo, mutta lakitekstin mukaan kuitenkin jopa elintarvikkeet, kuten kananmuna, ketsuppi tai jäätelö, voitaisiin laskea muoviksi – kuten myös suomalainen täysin biohajoava muovikorvike, Sulapac. Tämä teki vaihtoehtojen kehittämisen muoville vaikeaksi. 

Muovia vastaan on taisteltu kauhukuvilla muovimeristä ja -vuorista. Tai sitten on vedottu vedottu järkeen, todisteltu numeroilla kuinka vääjäämättä hukumme muoviin. Mutta se mikä usein ympäristöviestinnästä puuttuu on – ilottelu. Ei niin että muovikriisi tai EU-direktiivit olisivat naurun asia, mutta onhan täysin absurdia että kananmuna tai jäätelö olisivat lain mukaan muovia! 

Vaikuttavuuskampanjan kärjeksi valittiin It’s Time to #RedefinePlastic. Lähdimme rohkeasti ehdottamaan muoville uutta, naurettavan yksinkertaista määritelmää – muovia ovat ne (ja vain ne) materiaalit, joista jää kiertoon mikromuoveja. Synkkyyden sijaan valitsimme raikkaan muovisen, pastellivärisen paletin. Viestinnän odottamaton sävy ja suoruus oli aseistariisuvaa. Se sai tiedeyhteisön tuen ja Sulapac pääsi tuomaan päättäjille esiin vaihtoehtoisen ratkaisun.

kuva-1
kuva-2
kuva-3
kuva-4
kuva-5
kuva-6

“Viestinnän odottamaton sävy ja suoruus oli aseistariisuvaa. Se sai tiedeyhteisön tuen ja Sulapac pääsi tuomaan päättäjille esiin vaihtoehtoisen ratkaisun.”

Projektissa mukana

Juuso

Kemi

Creative CEO

twitter linkedin

Jonne-Pekka

Stenroos

Senior Designer

instagram linkedin

Seuraavaksi

Yle

Olet osa jotain suurempaa